Τι ρυθμίσεις θα κάνουν οι τράπεζες από δω και πέρα για τα δάνεια;;;

Να μετριάσουν την απειλή των επισφαλειών, η οποία έχει άμεσες επιπτώσεις στα κεφάλαιά τους, επιχειρούν οι τράπεζες με νέες ρυθμίσεις, καθώς δέχονται να ρυθμίσουν ακόμη και δάνεια... σε καθυστέρηση, ιδιαίτερα καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να αναστείλουν το των επισφαλειών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, οι τράπεζες μπορεί να...
«κουρέψουν» κατά περίπτωση και μέρος του χρέους, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων τόκων, ενώ πλέον, οι ρυθμίσεις είναι αλά καρτ, ανάλογα με το πιστοληπτικό προφίλ του δανειολήπτη, το ύψος της οφειλής και το είδος του δανείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή προσημείωσης/υποθήκης σε ακίνητο, αφού έτσι μπορούν να «συμμαζευτούν» όλα τα χρέη σε ένα δάνειο, μειώνοντας σημαντικά το επιτόκιο, άρα τη δόση. Είτε πρόκειται για δάνεια σε καθυστέρηση είτε για «ενήμερους» πελάτες, τα πιστωτικά ιδρύματα «κόβουν και ράβουν» στα μέτρα του δανειολήπτη λύσεις για να μειωθεί η μηνιαία δόση, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι οφειλές του θα συνεχίσουν να αποπληρώνονται ή θα αποκατασταθεί η εξόφληση.

 Στις περιπτώσεις, δε, πελατών που δεν έχουν μπει στην «κόκκινη ζώνη», η μεταχείριση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτούς οι οποίοι έχουν καθυστερήσει να καταβάλουν δυο ή και περισσότερες δόσεις. Εάν κάποιος είναι άνεργος, τότε οι περισσότερες τράπεζες προτείνουν προγράμματα που απαλλάσσουν το δανειολήπτη από κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε ποσού για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο όμως δεν θα υπερβαίνει τους 12-18 μήνες.  Κάνοντας συμβάλετε στην αύξηση της δημοτικότητας της ιστοσελίδας μας και μας ενισχύετε ώστε να παραμείνει δωρεάν για πάντα. Πρόκειται καθαρά για εκούσια ενέργεια και εξαρτάται από την πρόθεση σας να διαδώσετε το άρθρο